Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τα μιφτέκια ως συνήθως. Αλέθουμε τον κιμά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τους φτιάχνουμε το σχήμα. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδισουν.
Ετοιμάζουμε τη σως.
Λιώνουμε το ροκφόρ με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το ξύδι, νερό και το λάδι και χτυπάμε καλά ώσπου να γίνει λείο. Βάζουμε το σκόρδο, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι.
Καθαρίζουμε κατόπιν τα μήλα, αφαιρώντας τα κουκούτσια, και τα τρίβουμε σε ψιλό τρίφτη. Αναμειγνύουμε αμέσως με το ροκφόρ για να μη μαυρίσουν.
Έτοιμο! Αν το θέλετε σε λίγο πιο υγρή μορφή προσθέστε λίγο νερό.
Καλή όρεξη!
Φτιάχνουμε τα μιφτέκια ως συνήθως. Αλέθουμε τον κιμά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τους φτιάχνουμε το σχήμα. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδισουν.
Ετοιμάζουμε τη σως.
Λιώνουμε το ροκφόρ με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το ξύδι, νερό και το λάδι και χτυπάμε καλά ώσπου να γίνει λείο. Βάζουμε το σκόρδο, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι.
Καθαρίζουμε κατόπιν τα μήλα, αφαιρώντας τα κουκούτσια, και τα τρίβουμε σε ψιλό τρίφτη. Αναμειγνύουμε αμέσως με το ροκφόρ για να μη μαυρίσουν.
Έτοιμο! Αν το θέλετε σε λίγο πιο υγρή μορφή προσθέστε λίγο νερό.
Καλή όρεξη!
Στρούντελ Λαχμαντσούν
Υλικά (Για το λαχμαντσούν): 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γραμ. κιμά χοιρινό 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην...
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
Υλικά : μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαιντανό φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό λίγο λάδι λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδι κύμινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι, λίγο μπαχάρι...
Κιμαδόπιτα
Υλικά: 1 πακέτο γαλλική σφολιάτα 600 γραμ. κιμά 25 φέτες μοτσαρέλα σε φέτες του τοστ 300 γραμ. τριμμένο ρεγκάτο 2 πιπεριές κομμένες σε φέτες 2 κουτιά μανιτάρια σε φέτες ξαλμυρισμένα Για τον κιμά: 1...