Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα στη φωτιά βάζω το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύω πολύ καλά, μέχρι να ζεσταθούν λιγάκι. Προσθέτω το σιμιγδάλι και τις βανίλιες.
Χτυπάω τη ζάχαρη με τα αυγά και τους κρόκους και τα ρίχνω στο τέλος στν κατσαρόλα. Κατεβάζω από τη φωτιά και το ρίχνω σε βουτυρωμένο ταψί αφού στρώσω και βουτυρώσω καλά τα φύλλα μου. Η σφολιάτα μπαίνει μισή πάνω, μισή κάτω.
Ψήνω στους 200 βαθμούς για 30' περίπου.
Σε κατσαρόλα στη φωτιά βάζω το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύω πολύ καλά, μέχρι να ζεσταθούν λιγάκι. Προσθέτω το σιμιγδάλι και τις βανίλιες.
Χτυπάω τη ζάχαρη με τα αυγά και τους κρόκους και τα ρίχνω στο τέλος στν κατσαρόλα. Κατεβάζω από τη φωτιά και το ρίχνω σε βουτυρωμένο ταψί αφού στρώσω και βουτυρώσω καλά τα φύλλα μου. Η σφολιάτα μπαίνει μισή πάνω, μισή κάτω.
Ψήνω στους 200 βαθμούς για 30' περίπου.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...