Εκτέλεση:
Υποτίθεται ότι σερβίρει 4 άτομα, αλλά αυτά τα πράγματα είναι πάντα σχετικά.
- Οι αμερικάνοι, απότι γνωρίζω, χρησιμοποιούν
χτένια σε κονσέρβες και τα στραγγίζουν,
κρατώντας το νερό για τη σούπα. Επειδή, όμως, στην Ελλάδα τέτοιες
αηδίες τις αποφεύγουμε, βράζουμε τα φρέσκα χτένια ώσπου να
ανοίξουν ή τα κατεψυγμένα για 5 περίπου λεπτά και από το ζουμί τους
κρατάμε μία κούπα.
- Σοτάρουμε με το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, το μπέικον και τα
ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για να μην μαυρίσουν και
προσθέτουμε ύστερα το ζουμί από τα χτένια, τις πατάτες που έχουμε
κόψει σε κυβάκια, το κρασί και 3 περίπου κούπες νερό. Μην ξεχάσετε
να προσθέσετε και λίγο αλατάκι.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες
(περίπου 10-15 λεπτά).
- Τέλος, προσθέτουμε τα χτένια, την κρέμα γάλακτος, το καλαμπόκι
και βράζουμε ακόμη 5 λεπτά ώσπου να πήξει.
Υποτίθεται ότι σερβίρει 4 άτομα, αλλά αυτά τα πράγματα είναι πάντα σχετικά.
Κοτόσουπα Αυγολέμονο (Του Πετεινού το Ζουμί)
Υλικά: (Για 4 η 6 άτομα, ανάλογα με την όρεξη σας) 1 κοτόπουλο (κόκκορας, κότα, ο,τι θέλετε) 1 κρεμμύδι 6-8 πατάτες μέτριες 6-8 καρότα μαϊντανό 200 γραμ. κριθαράκι 2 αυγά τον χυμό ενός λεμονιού...
Φακές σούπα
Υλικά ½ κιλό φακές (ψιλές ή χοντρές ανάλογα την προτίμησή σας) 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 ποτήρι νερού ντοματοχυμό 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο αλάτι 4-5 κόκκοι μαύρο χοντρό...
Ρεβίθια και άλλα
Υλικά (για τέσσερα άτομα): 1 κιλό ρεβίθια 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 κούπα ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/4 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά) Σόδα (σκόνη) Εκτέλεση: Κατ'αρχήν τα ρεβίθια πρέπει οπωσδήποτε να...