Για την πραλίνα:
Καλή επιτυχία
- ½ φακελάκι αμύγδαλο ασπρισμένο
- 3-4 κομματάκια κουβερτούρα (ή σοκολάτα υγείας)
- Χτυπάμε στο μίξερ το garni με το φρέσκο γάλα. Μόλις γίνει η σαντιγί, ρίχνουμε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα και τέλος τους κρόκους.
- Συνεχίζοντας να χτυπάμε σιγά σιγά, ρίχνουμε το ζαχαρούχο και μετά το εβαπορέ. Το αδειάζουμε σε ένα δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι την άλλη ημέρα.
- Την επομένη, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε 2-3 ώρες για να μαλακώσει. Τότε ρίχνουμε την πραλίνα*, το ξαναχτυπάμε στο μίξερ και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Καλή επιτυχία
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...