ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΠΑΓΩΤΟ ΠΡΑΛΙΝΑ

 

Υλικά:
  • 2 φακελάκια garni (σαντιγί)
  • 2 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 2 αβγά
  • 1 μεγάλο γάλα ζαχαρούχο
  • 1 μικρό γάλα εβαπορέ
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Για την πραλίνα:
  • ½ φακελάκι αμύγδαλο ασπρισμένο
  • 3-4 κομματάκια κουβερτούρα (ή σοκολάτα υγείας)
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το garni με το φρέσκο γάλα. Μόλις γίνει η σαντιγί, ρίχνουμε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα και τέλος τους κρόκους.
  • Συνεχίζοντας να χτυπάμε σιγά σιγά, ρίχνουμε το ζαχαρούχο και μετά το εβαπορέ. Το αδειάζουμε σε ένα δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι την άλλη ημέρα.
  • Την επομένη, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε 2-3 ώρες για να μαλακώσει. Τότε ρίχνουμε την πραλίνα*, το ξαναχτυπάμε στο μίξερ και το βάζουμε στην κατάψυξη.
*Σε βουτυρωμένο τηγάνι (tefal) βάζουμε τα αμύγδαλα με ½ ποτήρι ζάχαρη. Μόλις καβουρντιστεί το αμύγδαλο, ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι για να γίνει καραμέλα. Το αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί. Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και μαζί με την σοκολάτα τα ψιλοκόβουμε στο multi.

Καλή επιτυχία

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ