ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ (ΑΦΡΑΤΟ ΓΛΥΚΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ)

 

Υλικά:
  • 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 8 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη για το σιρόπι
  • 2 ποτήρια νερό
  • ξύσμα πορτοκαλιού
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
  • Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τους κρόκους με τις 8 κουταλιές ζάχαρη.
  • Στο μείγμα των κρόκων με την ζάχαρη ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά την μαρέγκα και την τριμμένη φρυγανιά (μια από το ένα, μια από το άλλο) ανακατεύοντας ελαφρά και ΠΑΝΤΑ με την ίδια φορά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μέτριο, στρογγυλό ταψί και το ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς, ανάλογα το φούρνο, για περίπου 20 λεπτά. Προσοχή το ταψί να έχει σχετικά ψηλά τοιχώματα. Το μείγμα τριπλασιάζεται!
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι με 2 ποτήρια ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Περιχύνουμε το μείγμα με το σιρόπι (το ένα από τα δύο πρέπει να είναι καυτό) και σερβίρουμε.

    Καλή επιτυχία.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ