ΣΥΝΤΑΓΕΣ PHILADELPHIA
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΖΕΛΕ
Υλικά (για 8 άτομα):
- 1 ½ κιλό παντζάρια
- 1 πακέτο ζελέ κεράσι
- ½ φλυτζ. δυνατό ξίδι από κόκκινο κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα πλένουμε καλά. Τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια με μυτερό μαχαιράκι και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Διαλύουμε το ζελέ σε ένα ποτήρι με ζεστό ζωμό από το νερό των παντζαριών και προσθέτουμε το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Παίρνουμε μια φόρμα μετρίου μεγέθους και τοποθετούμε μέσα τα κομμένα παντζάρια. Ρίχνουμε στη φόρμα το ζωμό με το ζελέ και τη βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες (τουλάχιστον) μέχρι να πήξει καλά.
- Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με χτυπημένο τυρί Philadelphia ή γιαούρτι.
ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
5 κρόκοι αυγών 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 500 γρ. τυρί Μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια 2 πακέτα σαβαγιάρ του FORNO BONOMI 2 κούπες τσαγιού καφέ εσπρέσσο 4 κουταλιές σούπας ρούμι κακάο VAN HOUTEN...
Πατέ με καπνιστό σολομό
Υλικα για 4 200 γρ. καπνιστό σολομό 100 γρ. τυρί κρέμα Light 1 κλωνάρι μαϊντανό 2 λεμόνια Εκτέλεση Καθαρίζετε τη φλούδα από τα λεμόνια και την κρατάτε για το γαρνίρισμα. Στίβετε το χυμό των λεμονιών....
Scones (Ψωμάκια με γιαούρτι)
Υλικά 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/4 κουτ. γλυκού διτανθρακική σόδα (σκόνη) αλάτι 50 γραμ. βούτυρο Meggle 150 γραμ. τυρί κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι 3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκα φρούτα για...