από
jameswritten
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Υλικά:
- 2 στήθη πάπιας με την πέτσα
- 1 ποτήρι κονιάκ εκλεκτής ποιότητας
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 πορτοκάλια σχολαστικά καθαρισμένα
- λίγη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τα στήθη σε τηγάνι αντικολλητικό πρώτα από το μέρος της πέτσας. Τα γυρίζουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Κόβουμε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Στο ίδιο τηγάνι,αφού αφαιρέσουμε τις φέτες της πάπιας, βάζουμε το βούτυρο και τα πορτοκάλια χωρίς καθόλου φλούδες. Ρίχνουμε την ζάχαρη και περιμένουμε να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε τις φέτες της πάπιας και σερβίρουμε.
Ψήνουμε τα στήθη σε τηγάνι αντικολλητικό πρώτα από το μέρος της πέτσας. Τα γυρίζουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Κόβουμε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Στο ίδιο τηγάνι,αφού αφαιρέσουμε τις φέτες της πάπιας, βάζουμε το βούτυρο και τα πορτοκάλια χωρίς καθόλου φλούδες. Ρίχνουμε την ζάχαρη και περιμένουμε να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε τις φέτες της πάπιας και σερβίρουμε.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...