Υλικά για τη μερέντα:
- ½ πακέτο βιτάμ
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές κακάο
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 1 φλυτζάνι φουντούκια κοπανισμένα
- Για τη μερέντα: Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την άχνη, ρίχνουμε μετά το κακάο, το κονιάκ, τα φουντούκια και ανακατεύουμε.
- Σε ένα δίσκο αραδιάζουμε τα μπισκότα αφού τα βρέξουμε στο σιρόπι του γλυκού, διαλυμένο με χλιαρό νερό.
- Πάνω σε κάθε μπισκότο βάζουμε μία στρώση μερέντα και μια στρώση σαντιγί.
- Από πάνω βάζουμε ένα άλλο μπισκότο από τα ποτισμένα με σιρόπι.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...