ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ BAVETTE
Υλικά (4 άτομα):
- 4 ουρές πεσκανδρίτσα
- δύο "δάκτυλα" κρασί
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 2 πιπερίτσες καυτερές
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 πακέτο Bavette
- λίγο λάδι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Ενδεικνυται ακόμα και για εκείνους που δεν τρώνε το ψάρι, καθώς δεν υπάρχει καθόλού η μυρωδιά της ...ψαρίλας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
- Βράζετε τα BAVETTE, al dente. Κόβετε την πεσκανδρίτσα σε κομματάκια (λίγο πιό μεγάλα από ένα λουκούμι)
- Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζετε το σκόρδο με λίγο λάδι, προσέχοντας να μην μαυρίσουν.
- Προσθέτουμε την πεσκανδρίτσα και ανακατεύετε σιγά ώστε να τσιγαριστεί και αυτή και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το ντοματάκι και τις πιπερίτσες και ελάχιστο νερό.
- Η πεσκανδρίτσα είναι ένα πολύ αφράτο ψάρι και δεν χρειάζεται πολύ ώρα μαγείρεμα (15-20 λεπτά).
Ενδεικνυται ακόμα και για εκείνους που δεν τρώνε το ψάρι, καθώς δεν υπάρχει καθόλού η μυρωδιά της ...ψαρίλας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...