ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ BAVETTE

 

Υλικά (4 άτομα):
  • 4 ουρές πεσκανδρίτσα
  • δύο "δάκτυλα" κρασί
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πιπερίτσες καυτερές
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πακέτο Bavette
  • λίγο λάδι
Εκτέλεση:
  • Βράζετε τα BAVETTE, al dente. Κόβετε την πεσκανδρίτσα σε κομματάκια (λίγο πιό μεγάλα από ένα λουκούμι)
  • Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζετε το σκόρδο με λίγο λάδι, προσέχοντας να μην μαυρίσουν.
  • Προσθέτουμε την πεσκανδρίτσα και ανακατεύετε σιγά ώστε να τσιγαριστεί και αυτή και σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε το ντοματάκι και τις πιπερίτσες και ελάχιστο νερό.
  • Η πεσκανδρίτσα είναι ένα πολύ αφράτο ψάρι και δεν χρειάζεται πολύ ώρα μαγείρεμα (15-20 λεπτά).
Είναι ένα φαγητό που μοιάζει πολύ γευστικά με την... αστακομακαρονάδα.
Ενδεικνυται ακόμα και για εκείνους που δεν τρώνε το ψάρι, καθώς δεν υπάρχει καθόλού η μυρωδιά της ...ψαρίλας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ