από Doritsa

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΠΕΤΡΟΣΩΛΗΝΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

 

Υλικά:
  • 20 πετροσωλήνες μετρίου μεγέθους
  • 1/2 κούπα νερό
  • χυμό 1 μεγάλου λεμονιού
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • πιπέρι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Αλάτι ΔΕΝ προσθέτουμε καθόλου (οι πετροσωλήνες βγάζουν θαλασσινό νερό στο άχνισμα).

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τους πετροσωλήνες. Κατόπιν τους βάζουμε σε ένα σαγανάκι με το νερό και τους αχνίζουμε για να ανοίξουν (όσους δεν ανοίξουν στα 2 λεπτά περίπου τους πετάμε).

Αφού ανοίξουν τους βγάζουμε από το σαγανάκι και σουρώνουμε το ζουμάκι που έχει μείνει. Ξαναβάζουμε το ζουμάκι μέσα στο σαγανάκι μας μαζί με το χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το πιπέρι και τους πετροσωλήνες.

Αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με αρκετή σαλτσούλα.

Καλή σας όρεξη!

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ