ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ

 

Υλικά:
  • συκωτάκια πουλερικών
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • καυτερή πιπεριά
  • κέτσαπ (καυτερό αν το αντέχετε)
  • λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κόλιανδρο, δάφνη
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε τα συκωτάκια να τσιγαριστούν σε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν λίγο ρίχνουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου και λίγη καυτερή πιπεριά.
  • Στη συνέχεια το αλάτι, το πιπέρι, ένα φύλο δάφνης, τη ρίγανη και τον κόλιανδρο. Τα μπαλάκια κόλιανδρου τα βάζουμε σε ένα γουδί και τα λίωνουμε ώστε να απελευθερωθεί το άρωμά του. Ρίχνουμε 3/4 της κούπας κέτσαπ και ανακατεύουμε να πάει παντού. Τέλος, ρίχνουμε και μια κούπα λευκό κρασί. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό. Συνοδεύουμε με ρύζι, κατα προτίμηση basmati που είναι η αδυναμία μου, και γλυκόξινη σάλτσα.

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Χαβιάρι

Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου

Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Φουά γκρα

Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ