ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ
Υλικά:
- συκωτάκια πουλερικών
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- καυτερή πιπεριά
- κέτσαπ (καυτερό αν το αντέχετε)
- λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κόλιανδρο, δάφνη
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα συκωτάκια να τσιγαριστούν σε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν λίγο ρίχνουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου και λίγη καυτερή πιπεριά.
- Στη συνέχεια το αλάτι, το πιπέρι, ένα φύλο δάφνης, τη ρίγανη και τον κόλιανδρο. Τα μπαλάκια κόλιανδρου τα βάζουμε σε ένα γουδί και τα λίωνουμε ώστε να απελευθερωθεί το άρωμά του. Ρίχνουμε 3/4 της κούπας κέτσαπ και ανακατεύουμε να πάει παντού. Τέλος, ρίχνουμε και μια κούπα λευκό κρασί. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 10 λεπτά.
Χαβιάρι
Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...
Αυγοτάραχο Μεσολογγίου
Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...
Φουά γκρα
Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...