από
STRAWBERRY
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΟΥΡΛΙΑ!!
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 4 αβγά
- 1 baking powder
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση:
1. Σουρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα τοποθετούμε σε ορθογώνιο βουτυρωμένο ταψί.
2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα και περιχύνουμε τα φύλλα από πάνω και ενδιάμεσα.
3. Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
4. Μόλις βγει από το φούρνο σιροπιάζουμε.
Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:
1. Σουρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα τοποθετούμε σε ορθογώνιο βουτυρωμένο ταψί.
2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα και περιχύνουμε τα φύλλα από πάνω και ενδιάμεσα.
3. Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
4. Μόλις βγει από το φούρνο σιροπιάζουμε.
Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:
- Το χυμό από τα πορτοκάλια (βγαίνει γύρω στα 3/4 της κούπας)
- 2 κούπες νερό
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...