ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΔΕΡΑ
ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ

 

Υλικά:
  • 1 κιλό πράσα σε μπαστουνάκια 5 εκ
  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 150 γρ. ρύζι
  • λίγο χυμό λεμονιού
Δυσκολία
μικρή
Είδος
Εκτέλεση:
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό, σκεπάζουμε και μισοβράζουμε
  • Ρίχνουμε το ρύζι, αν χρειαστεί λίγο νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν. Στο τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού
  • Συνοδεύουμε με τέταρτα λεμονιού
Σημείωση: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ντομάτα αλλά τότε δεν θα βάλουμε λεμόνι.

ΛΑΔΕΡΑ

Γεμιστά λαδερά

Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...

ΛΑΔΕΡΑ

Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριές

Υλικά: 8 μελιτζάνες μακριές τσακώνικες 1 κιλό πιπεριές, ροδέλες 3 κρεμμύδια, φέτες 4 σκελ. σκόρδο ψιλ/νες 1 1/2 κιλό ντομάτα ψιλ/νη 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι 1 φλ. λάδι & λάδι για το...

ΛΑΔΕΡΑ

Αγκινάρες Προβανσιάλ

(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο) Υλικά για 4 άτομα: 8 μικρές αγκινάρες 8 μικρά κρεμμυδάκια 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους χυμό 2 λεμονιών 1 σκελ. σκόρδου 3-4 κουτ....

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ