Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό, σκεπάζουμε και μισοβράζουμε
- Ρίχνουμε το ρύζι, αν χρειαστεί λίγο νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν. Στο τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού
- Συνοδεύουμε με τέταρτα λεμονιού
Γεμιστά λαδερά
Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...
Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριές
Υλικά: 8 μελιτζάνες μακριές τσακώνικες 1 κιλό πιπεριές, ροδέλες 3 κρεμμύδια, φέτες 4 σκελ. σκόρδο ψιλ/νες 1 1/2 κιλό ντομάτα ψιλ/νη 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι 1 φλ. λάδι & λάδι για το...
Αγκινάρες Προβανσιάλ
(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο) Υλικά για 4 άτομα: 8 μικρές αγκινάρες 8 μικρά κρεμμυδάκια 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους χυμό 2 λεμονιών 1 σκελ. σκόρδου 3-4 κουτ....