από Commis

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

 

Υλικά (για 4 άτομα):
  • 2 μεγάλα ψαρονέφρια
  • 200 γρ. γραβιέρα καπνιστή Κρήτης
  • 100 γρ. λιαστή ντομάτα
  • αλάτι πιπέρι και λίγο κάρυ
  • ελαιόλαδο για σωτέ και για μαρινάρισμα
  • λευκό κρασί
Για τη σάλτσα:
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • λίγο βούτυρο
  • εστραγκόν
  • καθόλου αλάτι
  • λίγο πιπέρι λευκό
  • 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης
Για τη σαλάτα:
  • 200 γρ. κόκκινη και πράσινη πιπεριά
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 8-9 κομμάτια σχοινόπρασσο (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 λιαστές ντομάτες
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα ψαρονέφρια από τα παραφιλέτα και το λίπος και ανοίγουμε τρύπα από το κεφάλι με τον αντίχειρά μας (είναι μαλακό το κρέας και το δάκτυλο το διαπερνά).

Το γεμίζουμε με 100 γρ. έκαστο γραβιέρα και λιαστή ντομάτα. Τα μαρινάρουμε και βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει. Σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, σβήνουμε με κρασί και τα βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20'.

Στο τηγάνι που σωτάραμε ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (εφόσον πέσει η φωτιά) και τα υπόλοιπα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία για να δέσουν.

Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα δυναμώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο) μέχρι να μαλακώσει. Πετάμε μέσα το σπανάκι, το σχοινόπρασσο και τις λιαστές. Αλάτι- πιπέρι και ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Σβήνουμε με ξύδι και κλείνουμε τη φωτιά.

Κόβουμε το ψημένο ψαρονέφρι σε κύκλους και σερβίρουμε πάνω στη σαλάτα περιχύνοντάς το με τη σάλτσα.

Καλή όρεξη!

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές

Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Χοιρινό Αντριάννας

Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου

Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ