ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ (ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΟ)

 

Υλικά:
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ινδοκάρυδο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού βιτάμ
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Υλικά για το σιρόπι:
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • χυμό 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε τα αβγά, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέϊκιν, το ινδοκάρυδο και το γάλα (Σημείωση (από μια τεμπέλα προς τεμπέλες): Εγώ όλα μαζί τα ρίχνω στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάω και το ίδιο καλό αποτέλεσμα βγαίνει).
  • Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του.
  • Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για ένα 5λεπτο και προς το τέλος του ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια του ραβανί με λίγο έξτρα ινδοκάρυδο.
Μυστικό: Το ραβανί θα πρέπει να είναι κρύο και το σιρόπι ζεστό.

Καλή επιτυχία και πείτε μου τις εντυπώσεις σας.

Υ.Γ. sorry που δεν δηλώνω το e-mail μου αλλά από τότε που το δήλωσα, μου έρχονται συνέχεια άχρηστα (spam) e-mails.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ