από gioulitsa

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΣΠΡΙΑ
ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΙΦΝΕΙΚΑ

 

Υλικά:
  • 1/2 κιλό ρεβύθια (χύμα κατά προτίμηση)
  • 10 κρεμμύδια μεσαία
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1 κουταλάκι δενδρολίβανο
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε από βραδύς τα ρεβύθια.

Το πρωί τα βάζουμε σε χύτρα μαζί με νερό (να τα σκεπάζει λίγο), τον πελτέ, ένα από τα κρεμμύδια, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και λάδι να βράσουν για 20 λεπτά.

Ταυτόχρονα τσιγαρίζουμε τα 9 κρεμμύδια με λίγο λάδι μέχρι να μαραθούν.

Μόλις βγάλουμε τα ρεβύθια από τη χύτρα (πρέπει να είναι ήδη μαλακά) τα βάζουμε σε ταψί, από πάνω τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια και για τρία τέταρτα στο φούρνο να "μελώσουν".

Τρώγονται πολύ ευχαριστα χειμώνα-καλοκαίρι!(Είναι οικονομικά και θρεπτικά!)

ΟΣΠΡΙΑ

Αφρικάνικες Φακές

Υλικά: 1 πακέτο φακές (τις καθαρίζετε εννοείται από τυχόν ξένα σώματα) 3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες) 2 κρεμμύδια (κομμένα σε μέτρια κομμάτια) ½ κιλό μπέικον ή περισσότερο για εντονότερη γεύση...

ΟΣΠΡΙΑ

Φακές Μουτζέντρα

Υλικά (για 4 άτομα): 3 κούπες φακές καθαρισμενες και πλυμένες 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι για πιλάφι 1-2 κρεμμύδια ξερά, ελαιόλαδο για τηγάνισμα Εκτέλεση: Βράζετε τις φακές για 20 περίπου...

ΟΣΠΡΙΑ

Φακόρυζο (Παραδοσιακό Δωδεκανήσου)

Υλικά: 3 φλ. φακές 1 φλ. ρύζι ½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλ/νο Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τις βράζουμε και μόλις μαλακώσουν τις...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ