από
nassiacool
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΡΩΣΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Υλικά:
- 1 πακέτο (250 γρ.) βούτυρο
- 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
- λίγη βανίλια
- 2 1/4 φλ. αλεύρι
- 1/4 κ. αλάτι
- 3/4 φλ. φουντούκια ψιλοκομμένα
- ζάχαρη άχνη (εκτός από το 1/2 φλ.)
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Χτυπάτε καλά το βούτυρο με το μίξερ σε μεγάλο μπωλ και προσθέτετε σιγά- σιγά τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε τη βανίλια, το αλεύρι λίγο-λίγο και τέλος τα φουντούκια.
Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα ή μέχρι 12 ώρες.
Πλάθετε τη ζύμη μπαλάκια και τα βάζετε αραιά σε αβουτύρωτη λαμαρίνα.
Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς κελισίου για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να σκληρύνουν λίγο.
Μόλις τα βγάλετε, τα βουτάτε σε ζάχαρη άχνη, τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως και τα ξαναβουτάτε στην άχνη.
Χτυπάτε καλά το βούτυρο με το μίξερ σε μεγάλο μπωλ και προσθέτετε σιγά- σιγά τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε τη βανίλια, το αλεύρι λίγο-λίγο και τέλος τα φουντούκια.
Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα ή μέχρι 12 ώρες.
Πλάθετε τη ζύμη μπαλάκια και τα βάζετε αραιά σε αβουτύρωτη λαμαρίνα.
Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς κελισίου για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να σκληρύνουν λίγο.
Μόλις τα βγάλετε, τα βουτάτε σε ζάχαρη άχνη, τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως και τα ξαναβουτάτε στην άχνη.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...