ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

 

Υλικά:
  • 400 γραμ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 στήθος κοτόπουλου (κομμένα σε κομμάτια)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι
  • κάρυ (ποσότητα ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
  • ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1 μικρό αβοκάντο κομμένο σε κομματάκια
  • 1 κουταλάκι αλεύρι
  • ¼ κούπας γάλα
  • 2 κουταλιές λάδι
Εκτέλεση:
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά τα κομματάκια κοτόπουλου και αφού πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές χαμηλώνουμε την φωτιά στο 1 ½ και τα αφήνουμε με κλειστό το καπάκι μέχρι να ψηθούν.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, στη συνέχεια ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, το κάρυ, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα στην κατσαρόλα για λιγότερο από ένα λεπτό, θα μας δώσει την εντύπωση ότι κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας αλλά μην δώσετε σημασία.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση μαζί με τα μπαχαρικά.
  • Τέλος προσθέτουμε το αβοκάντο, τα κομματάκια κοτόπουλου και το γάλα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Η συγκεκριμένη σάλτσα συνοδεύει πολύ ωραία ρύζι μπασμάτι ή ζυμαρικά κατά προτίμηση πένες, φιογκάκια, βίδες ώστε να σταθεροποιείται η σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ