ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ
Υλικά:
- 200 γραμ. κιμά σόγιας
- 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 σκόρδα ψιλοκομμένα
- 2-3 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κρασοπότηρο γλυκό κόκκινο κρασί
- ½ pumaro με μυρωδικά
- 2 κουτ. σούπας πελτές
- λίγο κόλλιαντρο (μην το παρακάνετε, πικρίζει!)
- λίγη κανέλλα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη (οπωσδήποτε!)
- 1 κουτ. σούπας ταχίνι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τον κιμά σόγιας όπως λέει η οδηγία του πακέτου και τον σουρώνουμε
- Αφού κρυώσει, στύβουμε τον κιμά καλά να φύγει το νερό και τον ρίχνουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ταχίνι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά
- Προσθέτουμε στη συνέχεια νερό (κατά προτίμηση βραστό) και αφήνουμε να βράσει περίπου 20 λεπτά χαμηλώνοντας το μάτι της κουζίνας
- Όταν η πιπεριά και το κρεμμύδι έχουν μαλακώσει (η σόγια είναι ήδη βρασμένη) αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά
- Χτυπάμε καλά το ταχίνι με λίγο νεράκι και ρίχνουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας καλά. Η σάλτσα μας δεν πρέπει να βράζει όταν ρίξουμε το ταχίνι γιατί κόβει
Αν δεν σας αρέσει το ταχίνι, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος λίγο ελαιόλαδο αφήνοντάς το να βράσει λιγάκι
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...