
από
gklon
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Υλικά:
- 2 lt φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 30 γρ. Grand Marnier
- ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη για περίπου τρία λεπτά και αφήνουμε να γλασαριστεί λίγο.
Σε άλλο σκεύος προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το Grand Marnie και ανακατεύουμε καλά τα δύο υλικά.
Στη συνέχεια ενώ βράζει η σάλτσα μας ρίχνουμε σιγά-σιγά το κορν φλάουρ μαζί με το Grand Marnie ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη. Αφήνουμε για αλλά δύο λεπτά να συνεχίσει ο βρασμός και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τέλος, ρίχνουμε και το ξύσμα μέσα και όσο είναι ζεστη η σάλτσα θα βγάλει τα αρώματα του.
Καλή επιτυχία!
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη για περίπου τρία λεπτά και αφήνουμε να γλασαριστεί λίγο.
Σε άλλο σκεύος προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το Grand Marnie και ανακατεύουμε καλά τα δύο υλικά.
Στη συνέχεια ενώ βράζει η σάλτσα μας ρίχνουμε σιγά-σιγά το κορν φλάουρ μαζί με το Grand Marnie ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη. Αφήνουμε για αλλά δύο λεπτά να συνεχίσει ο βρασμός και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τέλος, ρίχνουμε και το ξύσμα μέσα και όσο είναι ζεστη η σάλτσα θα βγάλει τα αρώματα του.
Καλή επιτυχία!

Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

Σάλτσα για μπάρμπεκιου
Υλικά 1 κουτ. σούπας βούτυρο 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό 1/3 κουτ. σούπας tabasco 1 κουτ. τσαγιού σκούρα ζάχαρη 3...