από
Elenitsa
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
Υλικά:
- 300 γρ. ανθότυρο σε θερμοκρασία δωματίου, λιωμένο με το πιρούνι
- 160 γρ. σταφίδες
- 80 γρ. γλυκό κρασί(σαμιώτικο)
- 5 αυγά
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε ρίχνοντας ένα ένα τα αυγά. Ανακατεύοντας προσθέτουμε και το κορν φλάουρ, τις σταφίδες και τέλος το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Γεμίζουμε έξι ατομικά φορμάκια και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Καλύτερα να το σερβίρουμε χλιαρό!
Δοκιμάστε το! Κεκάκια χωρίς αλεύρι!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε ρίχνοντας ένα ένα τα αυγά. Ανακατεύοντας προσθέτουμε και το κορν φλάουρ, τις σταφίδες και τέλος το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Γεμίζουμε έξι ατομικά φορμάκια και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Καλύτερα να το σερβίρουμε χλιαρό!
Δοκιμάστε το! Κεκάκια χωρίς αλεύρι!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...