από lazaros

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ

 

Υλικά:
  • 300 γρ. γάλα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 75 γρ. κίτρινο τυρί
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα
  • λίγο μοσχοκάρυδο (στη μύτη του κουταλιού)
Εκτέλεση:

Βράζουμε το γάλα με το δαφνόφυλλο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, το γάλα, το κίτρινο τυρί, την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο.

Ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατευτούμε μέχρι να γίνει λεία η σάλτσα.

Συνοδεύεται ιδανικά με ζυμαρικά, ρύζι, βραστές πατάτες, κρέας ψητό και κοτόπουλο.

Καλή επιτυχία & καλή όρεξη!

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ