από gianna

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 

Υλικά:
  • ½ κιλό σαρδέλες
  • 4 πατάτες κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 250 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια
  • 2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας Γεύση λαχανικών Knor
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κούπα νερό
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Για το γαρνίρισμα
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • φέτες λεμονιού
Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο,τις πατάτεςτα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο το νερό, το Knor και τα βράζουμε για 20 λεπτά.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε καλά και αφαιρούμε τα κεφάλια από τις σαρδέλες.

Τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού.

Απλώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά τις σαρδέλες και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.

Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Στο τέλος γαρνίρουμε με το μαϊντανό και τις φέτες λεμονιού.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ