Σιρόπι:
Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα φύλλα σουρώνοντας τα.
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ρίχνουμε πάνω στα φύλλα για να μουσκέψουν. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο και αφού κρυώσει περιχύνουμε το σιρόπι (να είναι κρύο και το σιρόπι).
- 3 ποτήρια νερό
- 1 κουταλάκι τριμμένο πορτοκάλι
Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα φύλλα σουρώνοντας τα.
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ρίχνουμε πάνω στα φύλλα για να μουσκέψουν. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο και αφού κρυώσει περιχύνουμε το σιρόπι (να είναι κρύο και το σιρόπι).
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...