Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε.
Διαλύετε το μέλι στο νερό.
Κάνετε ένα λάκκο στο αλεύρι και ρίχνετε εκεί το μέλι.
Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία.
Την κάνετε μικρα μπαλάκια.
Ανοίγετε το κάθε μπαλάκι σε μικρά δισκάκια.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, τις σταφίδες και τη μαρμελάδα.
Βάζετε γέμιση σε κάθε δισκάκι και το κλείνετε σε μισοφέγγαρο.
Τα βάζετε στο ταψί και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου.
Μόλις κρυώσουν ελαφρά, τα ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε.
Διαλύετε το μέλι στο νερό.
Κάνετε ένα λάκκο στο αλεύρι και ρίχνετε εκεί το μέλι.
Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία.
Την κάνετε μικρα μπαλάκια.
Ανοίγετε το κάθε μπαλάκι σε μικρά δισκάκια.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, τις σταφίδες και τη μαρμελάδα.
Βάζετε γέμιση σε κάθε δισκάκι και το κλείνετε σε μισοφέγγαρο.
Τα βάζετε στο ταψί και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου.
Μόλις κρυώσουν ελαφρά, τα ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...