Γκανάς μούρο:
314 γραμ. πουρές μούρο
193 γραμ. ζάχαρη
100 γραμ. ιμβερτοζάχαρο
450 γραμ. κακαόμαζα 100%
150 γραμ. σοκολάτα 32%
230 γραμ. βούτυρο
60 γραμ. νερό
Γκανάς καφέ νουαζέτ:
440 γραμ. κρέμα γάλακτος
140 γραμ. ζάχαρη
40 γραμ. ιμβερτοζάχαρο
80 γραμ. πάστα φουντουκιού
40 γραμ. πάστα καφέ
300 γραμ. κακαόμαζα 100%
30 γραμ. σοκολάτα 50%
280 γραμ. σοκολάτα 62%
30 γραμ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τον πουρέ με τη ζάχαρη και το νερό και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στις λιωμένες σοκολάτες σε τρεις δόσεις και το ιμβερτοζάχαρο και κάνουμε ένα γκανάς. Όταν φτάσει το μείγμα στους 350c ρίχνουμε το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Τοποθετούμε το γκανάς σε ταψάκια και το αφήνουμε για 24 ώρες στους 170c. Το κόβουμε στην κιθάρα και το καλύπτουμε με σοκολάτα υγείας.
Βράζουμε την κρεμα με τη ζάχαρη και τη ρίχνουμε πάνω στη λιωμένη σοκολάτα με την πάστα καφέ και την πάστα φουντούκι σε τρεις δόσεις και το ιμβερτοζάχαρο και κάνουμε ένα γκανάς. Όταν φτάσει το μείγμα στους 350c ρίχνουμε το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Τοποθετούμε το γκανάς σε ταψάκια και το αφήνουμε για 24 ώρες στους 170c . Tο κόβουμε στην κιθάρα και το καλύπτουμε με σοκολάτα υγείας 62%.
Βράζουμε τον πουρέ με τη ζάχαρη και το νερό και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στις λιωμένες σοκολάτες σε τρεις δόσεις και το ιμβερτοζάχαρο και κάνουμε ένα γκανάς. Όταν φτάσει το μείγμα στους 350c ρίχνουμε το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Τοποθετούμε το γκανάς σε ταψάκια και το αφήνουμε για 24 ώρες στους 170c. Το κόβουμε στην κιθάρα και το καλύπτουμε με σοκολάτα υγείας.
Βράζουμε την κρεμα με τη ζάχαρη και τη ρίχνουμε πάνω στη λιωμένη σοκολάτα με την πάστα καφέ και την πάστα φουντούκι σε τρεις δόσεις και το ιμβερτοζάχαρο και κάνουμε ένα γκανάς. Όταν φτάσει το μείγμα στους 350c ρίχνουμε το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Τοποθετούμε το γκανάς σε ταψάκια και το αφήνουμε για 24 ώρες στους 170c . Tο κόβουμε στην κιθάρα και το καλύπτουμε με σοκολάτα υγείας 62%.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...