από
frulatti
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Υλικά:
- 200 γρ. αυγά
- 280 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. αλεύρι
- 4 γρ. μπέικιν
- 50 γρ. κακάο
- 100 γρ. βούτυρο
- 70 γρ. κακαόμαζα
- καντιναρισμένοι κύβοι πορτοκαλιού
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. σοκολάτα υγείας
- 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση:
Τρόπος παρασκευής
Ανακατεύουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε την κρέμα γάλατος, την κακαόμαζα με το λιωμένο βούτυρο και τέλος το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν. Ψήνουμε στους 160ο c.
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα υπόλοιπα
Ντεκόρ: Καντιναρισμένες φέτες πορτοκαλιού
Τρόπος παρασκευής
Ανακατεύουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε την κρέμα γάλατος, την κακαόμαζα με το λιωμένο βούτυρο και τέλος το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν. Ψήνουμε στους 160ο c.
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα υπόλοιπα
Ντεκόρ: Καντιναρισμένες φέτες πορτοκαλιού
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...