από
gefsitelia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Υλικά (για 1.200 γραμμάρια σοκολατάκια με επικαλυψη σοκολάτας γάλακτος::
- 270 γρ. κρέμα γάλακτος
- 65 γρ. ζάχαρη σε σιρόπι
- 10 γρ. σιρόπι γλυκόζης
- 620 γρ. κουβερτούρα 50% Milk
- 32 γρ. φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση:
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το σιρόπι ζάχαρης και το σιρόπι γλυκόζης
Αφού λιώσουμε την κουβερτούρα μας προσθέτουμε το υγρό μας και ανακατεύουμε.
Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το ζεστό βούτυρο.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει.
Προτεινόμενο μέγεθος: 22x22 mm
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το σιρόπι ζάχαρης και το σιρόπι γλυκόζης
Αφού λιώσουμε την κουβερτούρα μας προσθέτουμε το υγρό μας και ανακατεύουμε.
Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το ζεστό βούτυρο.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει.
Προτεινόμενο μέγεθος: 22x22 mm
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...