από
DINAS-SWEETS
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Υλικά:
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50-55%
- 130 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 20 ml σκούρο ρούμι
- κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα(καθαρό-χωρίς ζάχαρη)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρα κομματάκια. Βάχουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να βράζει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
Προσθέτουμε το ρούμι. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Αν έχει ακόμα κομματάκια σοκολάτας,βάζετε το μπολ σε μπεν μαρί.
Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά, για να σφίξει.
Σχηματίζετε με το μείγμα μικρές μπαλίτσες και τις αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
Βάζετε το κακάο σε ένα μπολ και ρίχνετε μια-μια τις μπαλίτσες μέσα, ανακατεύοντας απαλά με ένα πιρούνι.
Διατηρούνται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες. Προσοχή η κουβερτούρα να είναι καλής ποιότητας!
Η επιτυχία θα είναι σίγουρη!!
Σε ένα μπολ κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρα κομματάκια. Βάχουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να βράζει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
Προσθέτουμε το ρούμι. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Αν έχει ακόμα κομματάκια σοκολάτας,βάζετε το μπολ σε μπεν μαρί.
Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά, για να σφίξει.
Σχηματίζετε με το μείγμα μικρές μπαλίτσες και τις αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
Βάζετε το κακάο σε ένα μπολ και ρίχνετε μια-μια τις μπαλίτσες μέσα, ανακατεύοντας απαλά με ένα πιρούνι.
Διατηρούνται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες. Προσοχή η κουβερτούρα να είναι καλής ποιότητας!
Η επιτυχία θα είναι σίγουρη!!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...