Για το σιρόπι:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά - σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
Τοποθετούμε το μείγμα σʼ ένα ταψάκι διαμέτρου 20-25 cm βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20 λεπτά.
Όταν κρυώσει, ρίχνουμε το kirsch (ή ρούμι).
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να είναι καλά παγωμένη) με τη ζάχαρη άχνη στο mixer μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή σαντιγύ.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με ένα πινέλο με σιρόπι και αλείφουμε με τη μαρμελάδα βατόμουρο. Στρώνουμε με 250 γρ. περίπου της σαντιγύ και τοποθετούμε τα μισά μαυροκέρασα (στραγγισμένα και μουσκεμένα για 1 ώρα στο kirsch). Πάνω από τα κεράσια τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία και, οταν τοποθετήσουμε και το τρίτο, αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη σαντιγί και την καλύπτουμε με την τριμμένη σοκολάτα.
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. νερό
- 120 γρ. kirsch ή ρούμι
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. μαυροκέρασα από κομπόστα
- 50 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
- 100 γρ. kirsch
- 150 γρ. κουβερτούρα ξυσμένη
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά - σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
Τοποθετούμε το μείγμα σʼ ένα ταψάκι διαμέτρου 20-25 cm βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20 λεπτά.
Όταν κρυώσει, ρίχνουμε το kirsch (ή ρούμι).
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να είναι καλά παγωμένη) με τη ζάχαρη άχνη στο mixer μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή σαντιγύ.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με ένα πινέλο με σιρόπι και αλείφουμε με τη μαρμελάδα βατόμουρο. Στρώνουμε με 250 γρ. περίπου της σαντιγύ και τοποθετούμε τα μισά μαυροκέρασα (στραγγισμένα και μουσκεμένα για 1 ώρα στο kirsch). Πάνω από τα κεράσια τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία και, οταν τοποθετήσουμε και το τρίτο, αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη σαντιγί και την καλύπτουμε με την τριμμένη σοκολάτα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...