από
pontia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ
Υλικά:
- 200 γρ. χουρμάδες
- 200 γρ. καβουρδισμένα καρύδια
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1-2 κ.σ. μαρμελάδα βερύκοκο
- 250-300 γρ. κουβερτούρα
- φορμάκια για σοκολατάκια
- ασημένιες μπαλίτσες για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε τα καρύδια στο τηγάνι χωρίς καθόλου λάδι. Τα βάζουμε κατόπιν στο μπλέντερ μαζί με τους χουρμάδες. Τα ανακατεύουμε μαζί με την κανέλα και τη μαρμελάδα σε ένα μπολ.
Φοράμε γάντια μιας χρήσης και πλάθουμε σε μπαλίτσες. Τις αφήνουμε για λίγο ώστε να στεγνώσουν.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και με δυο πιρούνια βουτάμε τις μπαλίτσες μέσα στη σοκολάτα.
Τα βάζουμε στις φόρμες για σοκολατάκια και βάζουμε στη μέση μια ασημένια μπαλίτσα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα!
Καβουρδίζουμε τα καρύδια στο τηγάνι χωρίς καθόλου λάδι. Τα βάζουμε κατόπιν στο μπλέντερ μαζί με τους χουρμάδες. Τα ανακατεύουμε μαζί με την κανέλα και τη μαρμελάδα σε ένα μπολ.
Φοράμε γάντια μιας χρήσης και πλάθουμε σε μπαλίτσες. Τις αφήνουμε για λίγο ώστε να στεγνώσουν.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και με δυο πιρούνια βουτάμε τις μπαλίτσες μέσα στη σοκολάτα.
Τα βάζουμε στις φόρμες για σοκολατάκια και βάζουμε στη μέση μια ασημένια μπαλίτσα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...