Υλικά (για την κρέμα):
- 2 λίτρα γάλα
- 1 κουτί κρέμα κάστερ
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 αβγά
- 2 κουταλιές βούτηρο
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 2 βανίλιες
- Χτυπάμε στο μίξερ υλικά για το παντεσπάνι, τα βάζουμε σε ένα μετρίου μεγέθους πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Κρατάμε 2 ποτήρια από το γάλα και το υπόλοιπο το ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα.
- Πρίν βράσει το γάλα ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα, τη ζάχαρη, το βούτηρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
- Στο μούλτι χτυπάμε το κάστερ με το γάλα που κρατήσαμε.
- Όταν το γάλα βράσει ρίχνουμε το κάστερ και ανακατεύουμε γρήγορα για να δέσει η κρέμα Προσοχή να μην κολλήσει. Η κρέμα θα είναι ελαφρώς ρευστή, μην νομίζετε ότι απέτυχε.
- Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τις βανίλιες στην κατσαρόλα και από την ώρα που θα αρχίσουν να βράζουν μετράμε 7 λεπτά.
Τότε το σιρόπι είναι έτοιμο.
- Όταν ψηθεί το παντεσπάνι το αφήνουμε να κρυώσει καλά πρίν το σιροπιάσουμε
- Όπως είναι καυτό το σιρόπι, το ρίχνουμε πάνω στο παντεσπάνι.
- Την κρέμα μην την βάλετε πάνω στο παντεσπάνι αλλά να την βάλετε σε τάπερ χώρια, ώστε κάθε φορά που σερβίρετε να την ανακατεύετε για να είναι απαλή. Έτσι διατηρείτε περισσότερες μέρες στο ψυγείο.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...