από
Iliana1996
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΒΡΑΧΑΚΙΑ
Υλικά:
- 2 πλάκες σοκολάτα
- 100 γρ. ολόκληρα ή καθαρισμένα αμύγδαλα (ανάλατα)
Εκτέλεση:
Βάζετε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι, τα καβουρδίζεε στο φούρνο για 20-30 λεπτά στον αέρα στους 150 βαθμούς και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Κόβετε τα 2/3 της σοκολάτας σε μικρά κομμάτια. Τη βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και τη λιώνετε σε μπεν-μαρί. Μόλις λιώσει, την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε την υπόλοιπη σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά.
Πρσθετετε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύετε καλά.
Σε μια λεία επιφάνεια απλώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα και σχηματίζετε τα σοκολατένια βραχάκια χρησιμοποιώντας 1 κουταλάκι του γλυκού. Φτιάχνετε περίπου 25 σοκολατένια βραχάκια.
Βάζετε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι, τα καβουρδίζεε στο φούρνο για 20-30 λεπτά στον αέρα στους 150 βαθμούς και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Κόβετε τα 2/3 της σοκολάτας σε μικρά κομμάτια. Τη βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και τη λιώνετε σε μπεν-μαρί. Μόλις λιώσει, την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε την υπόλοιπη σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά.
Πρσθετετε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύετε καλά.
Σε μια λεία επιφάνεια απλώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα και σχηματίζετε τα σοκολατένια βραχάκια χρησιμοποιώντας 1 κουταλάκι του γλυκού. Φτιάχνετε περίπου 25 σοκολατένια βραχάκια.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...