Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο να λιώσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά - όχι να βράσουν.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και το baking powder. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε ώστε να γίνει μια λεία ζύμη. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Μετά προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο για 23 λεπτά στους 200 βαθμούς στην κάτω σχάρα.
Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη ή σαντιγύ.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο να λιώσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά - όχι να βράσουν.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και το baking powder. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε ώστε να γίνει μια λεία ζύμη. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Μετά προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο για 23 λεπτά στους 200 βαθμούς στην κάτω σχάρα.
Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη ή σαντιγύ.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...