από jameswritten

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

 

Υλικά:
  • 1 κιλό σολομός φιλέτο
  • μισό κιλό σπανάκι
  • 2 κρεμμύδια και 1 ματσάκι φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • λίγο λάδι για σοτάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος
  • λίγο ανθότυρο προαιρετικά
Εκτέλεση:

Αχνίζουμε το σπανάκι.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο}και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο.

Ανοίγουμε στα φιλέτα του σολομού μία "τσέπη" με κοφτερό μαχαίρι.

Γεμίζουμε τις τσέπες με το μείγμα κρεμμυδιών και σπανακιού. Μπορούμε να βάλουμε και λίγο ανθότυρο αν μας αρέσει.

Κλείνουμε τις "τσέπες" με λίγη κλωστή. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε γυάλινο ταψί και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς (αέρας και γκρίλ) για 10 έως 15 λεπτά.

Σερβίρουμε με βραστές πατάτες βουτύρου και άνηθο ψιλοκομμένο.

Αν περισσέψει γέμιση κάνουμε μια περίφημη ομελέτα.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ