Εκτέλεση:
Πλάθουμε τον κιμά και το αλάτι σε μικρά μπαλάκια.
Τα ρίχνουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα ξαφρίζουμε.
Αφού ψηθούν για 10 λεπτά ρίχνουμε και τα λαχανικά.
Αφήνουμε να βράσουν έως ότου σχεδόν λιώσουν τα πράσα και οι πατάτες ώστε να αποκτήσει μια πυκνή υφή η σούπα. Προσθέτουμε λεμόνι.
Πλάθουμε τον κιμά και το αλάτι σε μικρά μπαλάκια.
Τα ρίχνουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα ξαφρίζουμε.
Αφού ψηθούν για 10 λεπτά ρίχνουμε και τα λαχανικά.
Αφήνουμε να βράσουν έως ότου σχεδόν λιώσουν τα πράσα και οι πατάτες ώστε να αποκτήσει μια πυκνή υφή η σούπα. Προσθέτουμε λεμόνι.
Στρούντελ Λαχμαντσούν
Υλικά (Για το λαχμαντσούν): 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γραμ. κιμά χοιρινό 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην...
Πικάντικοι κεφτέδες με σάλτσα δυόσμου
Υλικά (για τους κεφτέδες): 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (εναλλακτικά αρνίσιο) 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες 1 κρεμμύδι τριμμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες μερικά...
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
Υλικά : μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαιντανό φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό λίγο λάδι λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδι κύμινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι, λίγο μπαχάρι...