Εκτέλεση:
Βράζουμε τα καρότα τις πατάτες το κρεμμύδι τις ντομάτες μέχρι να ψηθούν καλά. Λίγο πριν ψηθούν ρίχνω αλάτι-πιπέρι-τσίλι-σαφράν και το κάρυ.
Όταν είναι έτοιμα τα πολτοποιώ. Τα βάζω πάνω στην φωτιά και οταν αρχίσει να βράζει ξανά προσθέτω την κρέμα και ανακατεύω - όχι πολύ.
Προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Διορθώνουμε τη γεύση όπως θέλουμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε.
Βράζουμε τα καρότα τις πατάτες το κρεμμύδι τις ντομάτες μέχρι να ψηθούν καλά. Λίγο πριν ψηθούν ρίχνω αλάτι-πιπέρι-τσίλι-σαφράν και το κάρυ.
Όταν είναι έτοιμα τα πολτοποιώ. Τα βάζω πάνω στην φωτιά και οταν αρχίσει να βράζει ξανά προσθέτω την κρέμα και ανακατεύω - όχι πολύ.
Προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Διορθώνουμε τη γεύση όπως θέλουμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε.
Κοτόσουπα Αυγολέμονο (Του Πετεινού το Ζουμί)
Υλικά: (Για 4 η 6 άτομα, ανάλογα με την όρεξη σας) 1 κοτόπουλο (κόκκορας, κότα, ο,τι θέλετε) 1 κρεμμύδι 6-8 πατάτες μέτριες 6-8 καρότα μαϊντανό 200 γραμ. κριθαράκι 2 αυγά τον χυμό ενός λεμονιού...
Φακές σούπα
Υλικά ½ κιλό φακές (ψιλές ή χοντρές ανάλογα την προτίμησή σας) 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 ποτήρι νερού ντοματοχυμό 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο αλάτι 4-5 κόκκοι μαύρο χοντρό...
Ρεβίθια και άλλα
Υλικά (για τέσσερα άτομα): 1 κιλό ρεβίθια 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 κούπα ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/4 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά) Σόδα (σκόνη) Εκτέλεση: Κατ'αρχήν τα ρεβίθια πρέπει οπωσδήποτε να...