Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις πιπεριές στο φούρνο στους 200C γυρίζοντας συνέχεια για περίπου 30 λεπτά.
Αφού ψηθούν τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα και τις κλείνουμε μέσα για λίγη ώρα για να φουσκώσει η φλούδα τους και να ξεφλουδίσουν οι πιπεριές πολύ πιο εύκολα.
Κρατάμε το ζωμό και πετάμε τα σπόρια.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ενα μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Βράζουμε τα μακαρόνια και σερβίρουμε με τη σάλτσα πέστο φλωρίνης.
Ψήνουμε τις πιπεριές στο φούρνο στους 200C γυρίζοντας συνέχεια για περίπου 30 λεπτά.
Αφού ψηθούν τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα και τις κλείνουμε μέσα για λίγη ώρα για να φουσκώσει η φλούδα τους και να ξεφλουδίσουν οι πιπεριές πολύ πιο εύκολα.
Κρατάμε το ζωμό και πετάμε τα σπόρια.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ενα μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Βράζουμε τα μακαρόνια και σερβίρουμε με τη σάλτσα πέστο φλωρίνης.
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...