ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ

 

Υλικά:
  • 8 φιλετάκια μοσχαρίσια
  • ταλιατέλες
  • βούτυρο
  • αλεύρι
  • εστραγκόν
  • πράσινο πιπέρι
  • αλάτι
Εκτέλεση:
  • Παίρνουμε 8 φιλετάκια από μοσχάρι και τα βράζουμε.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες.
  • Μόλις βράσουν τα φιλετάκια σουρώνουμε το ζουμί και το κρατάμε.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει καίμε 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι (ή και περισσότερο, ανάλογα με την ποσότητα που έχουμε σε ζωμό).
  • Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε το ζωμό, 2 με 3 κουταλάκια του γλυκού εστραγκόν (το οποίο το προμηθ ευόμαστε εύκολα σε βαζάκια από το σούπερ μάρκετ), αλάτι και μερικούς κόκκους πράσινο πιπέρι.
  • Μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Σερβίρουμε τα φιλετάκια με τις ταλιατέλες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Είναι απλώς υπέροχο!

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ