ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ
Υλικά:
- 8 φιλετάκια μοσχαρίσια
- ταλιατέλες
- βούτυρο
- αλεύρι
- εστραγκόν
- πράσινο πιπέρι
- αλάτι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Εκτέλεση:
- Παίρνουμε 8 φιλετάκια από μοσχάρι και τα βράζουμε.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες.
- Μόλις βράσουν τα φιλετάκια σουρώνουμε το ζουμί και το
κρατάμε.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
- Μόλις λιώσει καίμε 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι (ή και
περισσότερο, ανάλογα με την ποσότητα που έχουμε σε
ζωμό).
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε το ζωμό, 2 με 3
κουταλάκια του γλυκού εστραγκόν (το οποίο το προμηθ
ευόμαστε εύκολα σε βαζάκια από το σούπερ μάρκετ), αλάτι και
μερικούς κόκκους πράσινο πιπέρι.
- Μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το
μάτι.
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...