Εκτέλεση
- Προηγούμενο βράδυ: Ρίχνετε το ριζάλευρο σε μια κατσαρόλα με νερό και το αφήνετε όλη νύχτα.
- Βράζετε μια κότα καλά (με λίγο αλάτι), ώστε να μαδιέται καλά το ψαχνό της.
- Οταν βράσει, βάζετε την κότα σε κρύο νερό. Αφού κρυώσει, τραβάτε τα άσπρα κρέατα του στήθους της και τα μαδάτε σε κλωστές.
- Ρίχνετε τις κλωστές αυτές σε μια κατσαρόλα με 3 κιλά κρύο γάλα.
- Στραγγίζετε το νερό του ριζάλευρου (που έχετε ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ) ώστε να παραμείνει το ριζάλευρο.
- Αφήνουμε το ριζάλευρο σαν κατακάθι στη μία κατσαρόλα και προσθέτουμε από πάνω το περιεχόμενο της άλλης κατσαρόλας, το γάλα δηλαδή με το μαδημένο ψαχνό.
- Προσθέστε τη ζάχαρη και βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει και να γίνει σαν κρέμα.
- Αδειάζετε το μείγμα με μια κουτάλα σε κεσεδάκια ώστε να κρυώσει.
- Οταν κρυώσει, ραντίζετε με ανθόνερο και με καρύδι κοπανισμένο.
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...