ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

 

Υλικά (για 4-6 άτομα)
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 βρασμένες πατάτες (κομμένες σε φέτες)
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 5 αργοψημένες ντομάτες (δείτε τη συνταγή παρακάτω)
  • 6 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού γάλα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 125 γραμ. κατσικίσιο τυρί

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
  • Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (κατάλληλο και για φούρνο) σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε τα κρεμμύδια και αφήστε τα για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις πατάτες και ανακατέψτε τες με τα κρεμμύδια. Προσθέστε και τις ντομάτες που έχετε ήδη αργοψήσει (δείτε πιο κάτω πώς θα τις ψήσετε).
    Μην χρησιμοποιήσετε ωμές ντομάτες (χωρίς να τις ψήσετε πρώτα) γιατί έχουν πολύ ζουμί και θα χαλάσουν την τορτίγια.
  • Χτυπήστε τα αβγά σε ένα μπωλ. Προσθέστε το γάλα και το αλατοπίπερο συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίξτο τα μείγμα στο τηγάνι. Θρυμματίστε από πάνω το κατσικίσιο τυρί και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
  • Βάλτε το τηγάνι στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι η τορτίγια να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.

Το σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου με σαλάτα.

Αργοψημένες ντομάτες
Κόψτε τις ντομάτες στη μέση και απλώστε τες σε ένα στρώμα σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι. Ψήστε τες στο φούρνο για 1 ώρα περίπου, στους 150C και είναι έτοιμες.
Είναι βολικό να ψήνετε τις ντομάτες μια φορά τη βδομάδα και να τις βάζετε στο ψυγείο, πιάνουν και λιγότερο χώρο έτσι.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Μοσχάρι chow mein

Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Lecso (Ουγγρικό)

Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)

(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ