ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΤΟΥΡΤΑ CHOKOΛΑΤΙΝΑ
Υλικά:
- 1 πακέτο βούτυρο Lurpac ανάλατο
- 1 κ.γ. Βιτάμ
- 10 κ.σ. Ζάχαρη
- 10 κ.σ. γάλα
- 4 κρόκους από φρέσκα αυγά
- 1 κουτί 125g κακάο καλής ποιότητας
- Τα ασπράδια μαρέγκα
- 1 Παντεσπάνι σοκολάτας
- Λικέρ σπιτικό (cherry)
Εκτέλεση:
- Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο, το Βιτάμ τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω ανακατεύοντας το γάλα και το κακάο. Ανακατεύω με τη μαρέγκα και έχω την κρέμα.
- Κόβω το παντεσπάνι σε δύο δίσκους. Τους βρέχω καλά με αρκετό λικέρ και λίγο νερό.
- Αλείφω σε κάθε ένα από αυτούς την κρέμα και τους βάζω τον ένα απάνω στον άλλο.
- Πασπαλίζω τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα.
- Περνάω για μερικές ώρες από το ψυγείο (τουλάχιστον 6) και σερβίρω.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...