από
pontia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ PHILADELPHIA
ΤΣΗΖ ΚΕΙΚ
Υλικά:
- 1 πακέτο πτι-μπερ & 8 μπισκότα
- 1 βούτυρο soft
- λίγη κανέλα
- 1 κουτί μόρφατ
- 1 κουτί ζαχαρούχο
- 1 κουτί τυρί κρέμα
- 1 φλυτζανάκι χυμό λεμόνι
- 1 βαζάκι μαρμελάδα βατόμουρο ή βύσσινο ή φρούτα του δάσους
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια χτυπάμε τα μπισκότα με το βούτυρο και την κανέλα στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα, την οποία στρώνουμε σε φόρμα κουμπωτή και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα χτυπάμε τη μόρφατ, 3 κουταλιές της σούπας νερό, 2/3 ζαχαρούχου, το τυρί κρέμα, το λεμόνι και τα στρώνουμε πάνω στη βάση.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Χτυπάμε τη μαρμελάδα στο μπλέντερ με μια κουταλιά κονιάκ και μια κουταλιά νερό. Τη στρώνουμε πάνω από την κρέμα και στο ψυγείο.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια χτυπάμε τα μπισκότα με το βούτυρο και την κανέλα στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα, την οποία στρώνουμε σε φόρμα κουμπωτή και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα χτυπάμε τη μόρφατ, 3 κουταλιές της σούπας νερό, 2/3 ζαχαρούχου, το τυρί κρέμα, το λεμόνι και τα στρώνουμε πάνω στη βάση.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Χτυπάμε τη μαρμελάδα στο μπλέντερ με μια κουταλιά κονιάκ και μια κουταλιά νερό. Τη στρώνουμε πάνω από την κρέμα και στο ψυγείο.
ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
5 κρόκοι αυγών 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 500 γρ. τυρί Μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια 2 πακέτα σαβαγιάρ του FORNO BONOMI 2 κούπες τσαγιού καφέ εσπρέσσο 4 κουταλιές σούπας ρούμι κακάο VAN HOUTEN...
Πατέ με καπνιστό σολομό
Υλικα για 4 200 γρ. καπνιστό σολομό 100 γρ. τυρί κρέμα Light 1 κλωνάρι μαϊντανό 2 λεμόνια Εκτέλεση Καθαρίζετε τη φλούδα από τα λεμόνια και την κρατάτε για το γαρνίρισμα. Στίβετε το χυμό των λεμονιών....
Scones (Ψωμάκια με γιαούρτι)
Υλικά 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/4 κουτ. γλυκού διτανθρακική σόδα (σκόνη) αλάτι 50 γραμ. βούτυρο Meggle 150 γραμ. τυρί κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι 3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκα φρούτα για...