από
gklon
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
VINAIGRETTE BALSAMICO
Υλικά:
- 500 γρ. μουστάρδα
- 350 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. αλάτι
- 350 γρ. ξύδι βαλσάμικο Μοντένας
- 250 γρ. ξύδι τσέρι
- 150 γρ. νερό
- 2,5 λίτρα ελαιόλαδο
- 5 γρ. πιπέρι λευκό
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά όλα μας τα υλικά σε ενα βαθύ μπόλ εκτός απο το λάδι.
Μόλις ομογενοποιηθούν καλά ρίχνουμε λίγο -λίγο το λάδι για να δέσει καλύτερα με το υπόλοιπο μείγμα.
Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός απο σύρμα χειρός και ηλεκτρικό αναδευτήρα.
Ανακατεύουμε καλά όλα μας τα υλικά σε ενα βαθύ μπόλ εκτός απο το λάδι.
Μόλις ομογενοποιηθούν καλά ρίχνουμε λίγο -λίγο το λάδι για να δέσει καλύτερα με το υπόλοιπο μείγμα.
Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός απο σύρμα χειρός και ηλεκτρικό αναδευτήρα.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...