από gklon

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
VINAIGRETTE BALSAMICO

 

Υλικά:
  • 500 γρ. μουστάρδα
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αλάτι
  • 350 γρ. ξύδι βαλσάμικο Μοντένας
  • 250 γρ. ξύδι τσέρι
  • 150 γρ. νερό
  • 2,5 λίτρα ελαιόλαδο
  • 5 γρ. πιπέρι λευκό
Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε καλά όλα μας τα υλικά σε ενα βαθύ μπόλ εκτός απο το λάδι.

Μόλις ομογενοποιηθούν καλά ρίχνουμε λίγο -λίγο το λάδι για να δέσει καλύτερα με το υπόλοιπο μείγμα.

Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός απο σύρμα χειρός και ηλεκτρικό αναδευτήρα.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ