Εκτέλεση:
Βάζω σε βαθιά κατσαρόλα τα τρία πρώτα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά.
Προσθέτω σιμιγδάλι και βανίλιες και ανακατεύω μέχρι να δεσουν τα υλικά σε χαμηλή φωτιά.Αποσύρω και προσθέτω σταφίδες. Αδειάζω σε στρογγυλή φόρμα 26 εκ. Πασπαλίζω με κανέλα. Μόλις κρυώσει, σερβίρω.
Η συνταγή είναι από την περιοχή της Βλαστής Κοζάνης. Την έμαθε ο πεθερός μου, Δημήτρης Ζήσης, στον άντρα μου. Είναι πολύ νόστιμο, φθηνό και ελαφρύ γλυκό.Τρώγεται το ίδιο καλά και το καλοκαίρι από το ψυγείο συνοδευόμενος με παγωτό.
Βάζω σε βαθιά κατσαρόλα τα τρία πρώτα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά.
Προσθέτω σιμιγδάλι και βανίλιες και ανακατεύω μέχρι να δεσουν τα υλικά σε χαμηλή φωτιά.Αποσύρω και προσθέτω σταφίδες. Αδειάζω σε στρογγυλή φόρμα 26 εκ. Πασπαλίζω με κανέλα. Μόλις κρυώσει, σερβίρω.
Η συνταγή είναι από την περιοχή της Βλαστής Κοζάνης. Την έμαθε ο πεθερός μου, Δημήτρης Ζήσης, στον άντρα μου. Είναι πολύ νόστιμο, φθηνό και ελαφρύ γλυκό.Τρώγεται το ίδιο καλά και το καλοκαίρι από το ψυγείο συνοδευόμενος με παγωτό.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...