ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

 

Υλικά:
  • 2 kgr παντσέτα (πανσέτα) χοιρινή
  • 1 κουταλάκι φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι teryaki sauce
  • 1 φλυτζάνι ξίδι βαλσάμικο
  • 3 γλυκές πιπεριές (κίτρινη, κόκκινη, πορτοκαλί)
  • 2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
  • 6-7 σταγόνες κόκκινο tabasco br>
  • 1 κουταλάκι καγιέν
  • 1 κουτάλάκι βασιλικός
  • 3 φλυτζανια ρύζι basmati, jasmine
  • 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους (κομμένα και στραγγισμένα σε μετρια κομματια)
Εκτελεση:
  • Κόβετε σε κύβους την παντσέτα και τσιγαρίζετε με το φρέσκο βούτυρο
  • Αφήνετε για 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά σβήνετε με Teryaki sauce
  • Σε χαμηλή φωτιά αφήνετε για άλλα 10 λεπτά και προσθέτετε την μαύρη ζάχαρη, απομακρύνοντας το από το μάτι της κουζινας
  • Αφήνετε να καραμελώσουν. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ.
  • Σε καθαρό τηγάνι βάζετε τα μανιτάρια με τις πιπεριές, προσθέτετε λίγο αλάτι, το tabasko και το καγιέν.
  • Σβήνετε με το ξίδι και προσθέτετε το ρύζι.
  • Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε, σταδιακά, λίγο-λίγο το νεράκι (απαραίτητα ζεστό), μέχρι να γίνει το ρύζι (ρίχνετε και λίγο αλάτι όσο προσθέτετε νερό)
  • Όταν είναι έτοιμο το ρύζι και έχει απορροφήσει και το τελευταίο νεράκι, τότε το πασπαλίζετε με αρκετό βασιλικό.
Σερβίρετε την παντσέτα μαζί με το ρυζάκι.

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές

Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Χοιρινό Αντριάννας

Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου

Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ