Εκτέλεση:
Πλένουμε το χοιρινό και το αφήνουμε για λίγο σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε χοντρές φέτες και τα σωτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο για 3-4ʼ (σε κατσαρόλα και όχι τηγάνι, όπως επιχείρησα εγώ, για να αποφύγουμε τις περιττές μεταγγίσεις βλέποντας ότι δεν χωράει το ζωντανό). Ρίχνουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά, έτσι ώστε να ροδίσουν τα κομμάτια απʼ όλες τις πλευρές (περίπου 5ʼ).
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας (περίπου 2 ώρες).
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο κρασί ακόμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Πλένουμε το χοιρινό και το αφήνουμε για λίγο σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε χοντρές φέτες και τα σωτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο για 3-4ʼ (σε κατσαρόλα και όχι τηγάνι, όπως επιχείρησα εγώ, για να αποφύγουμε τις περιττές μεταγγίσεις βλέποντας ότι δεν χωράει το ζωντανό). Ρίχνουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά, έτσι ώστε να ροδίσουν τα κομμάτια απʼ όλες τις πλευρές (περίπου 5ʼ).
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας (περίπου 2 ώρες).
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο κρασί ακόμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Χοιρινό Αντριάννας
Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...