από
papatrehas
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΤΡΕΧΑ
Υλικά:
- 1 κιλό κρέας χοιρινό (λέμε στο κρεοπώλη να μας το ανοίξει φύλλο για ρολό)
- 100 γρ. μπέικον καπνιστό
- 250 γρ. τυρί τριμμένο ή σε μικρούς κύβους (μπορεί να είναι κεφαλοτύρι, γκούντα, παρμεζάνα, κασέρι, ροκφόρ ή ανάμικτα
- 100 γρ. κάπαρη
- 2-3 μικρές πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβάκια (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)
- αλάτι
- πιπέρι
- μπαχάρι
- ελάχιστη κανέλα
- ½ κιλό κριθαράκι μέτριο
- 1 κρεμμύδι αλεσμένο στο μπλέντερ ή πολύ ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 σακούλα ψησίματος
- 2 οδοντογλυφίδες
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Απλώνουμε το φύλλο κρέατος στον καθαρό πάγκο της κουζίνας και αραδιάζουμε πάνω του τα υλικά, μπέικον, τυριά, πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, κανέλα.
Τυλίγουμε με προσοχή και φτιάχνουμε ρολό. Περνάμε τις δύο οδοντογλυφίδες στην άκρη για να μην μας ανοίξει.
Τέλος βάζουμε το ρολό στη σακούλα ψησίματος, τη δένουμε και την τοποθετούμε σε 1 ταψάκι στο φούρνο αφού έχουμε ανοίξει στο πάνω μέρος της σακούλας δύο τρυπούλες με μια οδοντογλυφίδα για να βγαίνει ο αέρας.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 50ʼ.
Μετά το πέρας του ψησίματος, η σακούλα θα έχει μαζέψει αρκετό ζουμί από το κρέας, το οποίο είναι πεντανόστιμο, και το αδειάζουμε σε 1 πυρέξ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το μπαχάρι και τη ζάχαρη και τα βάζουμε στο φούρνο να πάρουν μία βράση. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι. Αν χρειαστεί προσθέστε ζεστό νερό ή αλάτι.
Συμβουλή: για εντονότερη γεύση, μεγαλώστε την ποσότητα τον καρυκευμάτων ανάλογα με το γούστο σας.
Καλή επιτυχία.
Απλώνουμε το φύλλο κρέατος στον καθαρό πάγκο της κουζίνας και αραδιάζουμε πάνω του τα υλικά, μπέικον, τυριά, πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, κανέλα.
Τυλίγουμε με προσοχή και φτιάχνουμε ρολό. Περνάμε τις δύο οδοντογλυφίδες στην άκρη για να μην μας ανοίξει.
Τέλος βάζουμε το ρολό στη σακούλα ψησίματος, τη δένουμε και την τοποθετούμε σε 1 ταψάκι στο φούρνο αφού έχουμε ανοίξει στο πάνω μέρος της σακούλας δύο τρυπούλες με μια οδοντογλυφίδα για να βγαίνει ο αέρας.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 50ʼ.
Μετά το πέρας του ψησίματος, η σακούλα θα έχει μαζέψει αρκετό ζουμί από το κρέας, το οποίο είναι πεντανόστιμο, και το αδειάζουμε σε 1 πυρέξ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το μπαχάρι και τη ζάχαρη και τα βάζουμε στο φούρνο να πάρουν μία βράση. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι. Αν χρειαστεί προσθέστε ζεστό νερό ή αλάτι.
Συμβουλή: για εντονότερη γεύση, μεγαλώστε την ποσότητα τον καρυκευμάτων ανάλογα με το γούστο σας.
Καλή επιτυχία.
Λουκάνικα σε πικάντικη σάλτσα
Υλικά: 4 λουκάνικα (δοκιμάστε τα λουκανικα Μυκόνου Nikas με θρούμπι και ρίγανη) 6 πατάτες μετρίου μεγέθους 2 κουταλιές σούπας βούτυρο 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ½ φλυτζάνι κέτσαπ ή...
Αρνίσια Παϊδάκια Πορτοκαλάτα
Υλικά (για 2 άτομα): Παϊδάκια αρνίσια ή μπριτζόλες (περίπου 600 γρ) 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 2 φλυτζάνια τσαγιού σπορέλαιο χυμός 1 πορτοκαλιού λίγη μέντα Εκτέλεση: Βάζουμε το λάδι να κάψει στην...
Πατάτες στο φούρνο (αλα γαλλικά)
Υλικά 1 κιλό στρογγυλές πατάτες Κύβος Knorr Αλεύρι Παρμεζάνα ή τυρί κεφαλοτύρι αρεσκείας του καθενός Παντσέτα σε κύβους Εκτέλεση Κόβουμε παρα πολύ λεπτές τις πατάτες. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό...