ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ
Υλικά:
- 2 κιλά χοιρινή πανσέτα, ολόκληρη ανοιγμένη σα φύλλο (εξηγούμε στον κρεοπώλη ότι τη θέλουμε για ρολό)
- 250 γρ. ρεγκάτο σε στενόμακρες λωρίδες
- 250 γρ. γραβιέρα σε στενόμακρες λωρίδες
- 250γρ. μπέικον σε λωρίδες
- μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- σπάγγο
Εκτέλεση:
- Απλώνουμε την πανσέτα πάνω στον πάγκο εργασίας, την αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με μουστάρδα παντού.
- Από πάνω βαζουμε κατά μήκος της,το μπέηκον και μετά τις λωρίδες των τυριών, όμως μόνο στη μισή επιφάνεια του κρέατος.
- Μετά (εδώ θέλει λίγη επιδεξιότητα) τυλίγουμε σε ρολό, από τη μακριά πλευρά. Έτσι το μπέηκον και τα τυριά κλείνονται μέσα στο ρολό για να γίνουν η πεντανόστιμη γέμισή του. Δένουμε με σπάγγο σφιχτά σε όλο το μηκος.
- Αλείφουμε πάλι με μουστάρδα, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε σε ταψάκι και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περιπου 2 ώρες. Στο ταψάκι ρίχνουμε και 2 ποτήρια νερό.
- Κατά τη διάρκεια το ελέγχουμε για να μην "αρπάξει", να μην καεί δηλαδή σύντομα μόνο εξωτερικά. Το κόβετε σε φέτες, αφού κρυώσει!
Καλή σας όρεξη!
Α! θυμηθείτε να βάλετε στο ψυγείο λευκό κρασί και φτιάξτε μια σαλάτα να το συνοδέψετε!
Γεμιστά με ρύζι
Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...
Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...
Αρνάκι γιαχνί
Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...