από
base
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό
- 1 κουταλιά corn-flour
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί ξηρό
- 1/2 ανανά φρέσκο ή μια κονσέρβα κομμένη σε κύβους
- 2 κουταλιές μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές.
Όταν είναι έτοιμο το βάζετε σε ένα pyrex και το αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε στο κράσι το corn-flour, τη μουστάρδα, το μέλι και τον ανανά και ρίχνετε το μείγμα πάνω από το κρέας.
Σκεπάζετε το φαγητό και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.
Τσιγαρίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές.
Όταν είναι έτοιμο το βάζετε σε ένα pyrex και το αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε στο κράσι το corn-flour, τη μουστάρδα, το μέλι και τον ανανά και ρίχνετε το μείγμα πάνω από το κρέας.
Σκεπάζετε το φαγητό και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Χοιρινό Αντριάννας
Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...